loading

I. A szolgáltatás tartalma

Garanciaidő

Használt gépjármű üzletágban:

  • 24 hónap garancia (150 000 km-ig az első forgalomba helyezés számítva) a gyári garanciát követően.

A garancia érvényessége
A garancia belföldön érvényes, külföldi üdülés ill. hivatalos tartózkodás esetén, egész Európában.

Átruházhatóság

A garancia a gépjárműre vonatkozik, és eladásnál az új tulajdonosra átszáll.

Garancia terjedelme

További információt a garancia terjedelméről a következő oldalon talál.

Költségtérítés

A garanciális munkadíjakat a gyártó cég munkaidő irányértékei szerint számoljuk el. A garanciális anyagköltségeket a gyártó által ajánlott árak 10 %-os kedvezménnyel csökkentett értéke szerint számoljuk el.
A maximálisan kifizethető térítési összeg javításonként 1 000 000 HUF.
A garanciális munkadíj, és az anyagköltség nem haladhatja meg a gépjármű aktuális értékét.

A garancia igény megtartása

A vevő köteles a gyártó által előírt vagy ajánlott karbantartási, átvizsgálási, ill. gépápolási munkákat az eladó cég szervizében, vagy a gyártó által elismert márkaszervizben, ill. gyártói utasítás szerint elvégeztetni. Fontos, hogy ezekről a munkákról legyen számla.

Egyszerű garanciaintézés

Káresemény bekövetkeztekor az eladó kereskedő a javítás megkezdése előtt értesíti a CG-t a meghibásodásról -online a CGClaimsWeb-en keresztül vagy telefonon-, és megkéri a javítási engedélyt.
Amennyiben javítást nem az eladó kereskedő végzi pl.: ha a kár külföldön történt, akkor az ügyfél a javítás megkezdése előtt telefonon, E-Mail-en vagy Faxon keresztül értesíti a CG- a kárról, és megkéri a javítási engedélyt.

Egyéb

A fentiekre az általános garancia feltételek vonatkoznak. A CG a károkat alapvetően a javítást végző szerelő műhellyel számolja el. Ilyenkor a vevőnek nem kell fizetnie. Ha a vevő előlegezi a költségeket (általában a külföldön történt káreseteknél), akkor a CG
a garancia köteles költségeket közvetlenül a vevővel számolja el.

Kapcsolat

CG Car-Garantie Versicherungs-AG
Magyarországi szolgáltatások
Ausztriai Szolgáltatópont:
Lemböckg. 49, Haus2 Stg.E • A-1230-Wien
www.cargarantie.com

Ügyfélkapcsolat

Telefon:+36 (1) 814 7720
Fax:+36 (1) 814 7729
E-Mail: info@cargarantie.hu

Kárbejelentés

Telefon:+36 (1) 814 7730
Fax:+36 (1) 814 7739
E-Mail: karbejelentes@cargarantie.hu

 

II. Garancia terjedelme

MOTOR: tömítőgyűrűház; a motor olajkörében lévő összes belső alkatrész; motorolajhűtő; motorblokk; vezérműtengelyház; olajnyomás-kapcsoló; olajszűrő-ház; olajszint-érzékelő; olajteknő; lendkerék / hajtótárcsa fogaskoszorúval; vezérműszíj-feszítőgörgő; vezérmű-lánc fedél; vezérműszíj; vezérmű vezetőgörgő; szelepszár szimering; hengerfej; hengerfejtömítés.

KÉZI ÉS AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ: hajtótárcsa; duplakuplungos váltó dupla kuplungja; nyomatékváltó / Wandler; sebességváltó olajhűtő; sebességváltóház; a kézi és az automata sebességváltó belső alkatrészei; kuplung munkahenger (pedálnál); kuplung munkahenger (kinyomócsapágynál); kuplung működtető egység; olajfürdőskuplung; váltóegység (automatizált váltó); az automata sebességváltó elektronikus vezérlőegysége (ECU); az automatizált sebességváltóvezérlőegysége.

DIFFERENCIÁLMŰ/OSZTÓMŰ: karima; differenciálház/Osztóműház; a differenciálmű/osztómű összes belső alkatrésze.

ERŐÁTVITEL: féltengely; féltengelycsukló; kerékfordulatszám-érzékelő (kipörgésgátló); nyomástároló (kipörgésgátló); Haldex-kuplung; Haldex szivattyú; hidraulikus egység (kipörgésgátló); kardántengely; hidraulikus szivattyú (kipörgésgátló); kardántengely-csapágy; vezérlőegység (kipörgésgátló); viszkokuplung.

ELEKTROMOS BERENDEZÉS: a befecskendező rendszer elektromos vezetékei; a gyújtásrendszer elektronikus alkatrészei; indításgátló antenna; izzítórelé/vezérlőegység; gyújtókábel.

KIPUFOGÓ RENDSZER: a károsanyag kibocsátást csökkentő rendszer elektronikus alkatrészei.

ÜZEMANYAGELLÁTÓ RENDSZER: befecskendező-szivattyú; a motorvezérlés elektronikus alkatrészei; nagynyomású szivattyú; tüzelőanyag-szivattyú; turbófeltöltő; előszállító szivattyú.

KOMFORTELEKTRONIKA: ablakemelő-motor; ablakemelő-kapcsoló; ablakemelő-vezérlőegység; szélvédőfűtés fűtőszála (kivéve üvegtöréskár); hátsóablak-fűtés fűtőszála (kivéve üvegtöréskár); tolótetőmotor; tolótető-kapcsoló; tolótető-vezérlőegység; tükör állitómotor; tükör-állító kapcsoló; ajtó-/csomagtartózár; ajtómodul (vezérlőegység); központizár-motor; központizár-kapcsoló; központizár-vezérlőegység.


A garancia a fentieket kiegészítve az alábbi alkatrészcsoportokat (felsorolt alkatrészek) is magában foglalja:

HIBRID MEGHAJTÁS: A hibrid hajtás elektromos vízpumpája; a hibrid hajtás villanymotorjai; a hibrid gépjármű akkumulátorának elektronikus vezérlőegysége; fedélzeti hálózati plug-in töltő (a töltőkábel nélkül); a hibrid hajtás generátora; a hibrid hajtás sebességváltója / hajtóműve; magasfeszültségű egyenáramú transzformátor; magasfeszültségű kábelek; hibrid akkumulátor hűtő; a hibrid hajtás teljesítményelektronikája; hibrid akkumulátor hűtőventilátora; transzformátor; a hibrid hajtás vezérlő¬egysége; hibrid rendszer invertere; 12V-os egyenáramú transzformátor.

ELEKTROMOS MEGHAJTÁS: Elektromos hőforrás az utastérfűtéshez; elektromos fékrásegítő; elektromos klímakompresszor; a hajtás villanymotorjai; a gépjárműbe beépített hálózati töltő (a töltőkábel nélkül); magasfeszültségű kábelköteg; a hajtás akkumulátorának hűtőventilátora; a hajtás teljesítményelektronikája; a fedélzeti rendszerek transzformátora; a hajtás akkumulátorának vezérlőegysége; a fedélzeti rendszerek invertere.

 

III. Átvételi irányelvek

Garancia nyújtása
A CG Car-Garantie Versicherungs-AG biztosítja a vele szerződésben lévő partnerek által eladott ill. közvetített új gépjárműveket. A garancia megköthető Opel márkájú járművekre 4,5t összsúlyig. A garancia csak olyan személyautókra érvényes amelyek 2+3 év
Flexcare garanciával rendelkeznek 100 000 km-ig.

Garancia idő
A garancia a következő futamidőre köthető meg:

  • 24 hónap garancia (150 000 km-ig az első forgalomba helyezés időpontjától).

A garancia megkötése
A garancia az első forgalomba helyezéstől számított 60 hónapon és 100 000 km-en belül köthető meg. A garancia közvetlenül a gyári garanciát követően (5 év/100 000 km), az első forgalomba helyezéstől számított hatodik év első napján kezdődik.
Amennyiben az új gépjármű az első öt éven belül eléri a 100 000 km-t, akkor ettől az időponttól kezdődik a kiterjesztett garancia.
A garancia megkötésének időpontját a garanciaszerződésen eladási időpontként kell feltüntetni!
A CGWEBline-on való garancia megkötése után egy nyomtatott példányt az ügyfél kap, egy pedig aláírva a kereskedőnél marad.

Nem köthető garancia a következő járművekre:

  • melyek nem felelnek meg a mindenkori programok befogadási irányelveinek;
  • melyek legalábbis időnként taxiként, kölcsön-, vagy bérautóként, oktatóautóként üzemelnek, hatósági járművek, (pl. rendőrségi- ill. tűzoltó járművek), futárszolgálati-, gyorspostai- ill. csomagkézbesítésre használt járművek, betegszállító járművek valamint az üzletszerű személyszállításra használt járművek;
  • a hivatalos viszonteladónak eladott járművekre;
  • járművekre melyeknél a forgalmi engedélyt egy kereskedőre állították ki;
  • melyeket nem az EU-ban, Svájcban, Lichtensteinben, az Egyesült Királyságban vagy Norvégiában helyeztek forgalomba;
  • melyeken teljesítménynövelést végeztek (pl.: chiptuning);
  • melyek 8 hengeres és 200 kW-nál erősebb motorral rendelkeznek.

Kizáró okok
Ezen előírások megszegése esetén a CG jogosult minden ez irányban tett szolgáltatásáért a szerződéses partnertől kártérítést követelni.

 

A fenti akcióban csak magánszemélyek vehetnek részt!

Az akció 2021. december 05. után megkötött szerződés esetén érvényes és visszavonásig tart!

KAPCSOLATFELVÉTEL

A * jelölt rész kitöltése kötelező
Az Ön személyes adatait a megfelelő adatkezelők fogják kezelni az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Adatvédelemmel kapcsolatos jogaira, valamint elérhetőségi adatainkra vonatkozóan itt talál információt.
Ugrás az oldal tetejére